Ortodoncija

Lepi, zdravi i pravilni zubi doprinose samopouzdanju, a time i uspehu i zadovoljstvu u svakodnevnom životu.
Pravilan položaj zuba u vilici i pravilan odnos gornje i donje vilice omogućuje ravnomeran prenos sila žvakanja, a time čuva i potporno zubno tkivo i same zube od preopterećenja, prekomernog trošenja i propadanja, te umanjuje ili uklanja probleme u viličnom zglobu.
Pravilno postavljene zube lakše je prati i održavati njihovu higijenu čime se smanjuje mogućnost nastanka karijesa i periodontalnih problema.

  • Ortodoncija kod dece
    Prva poseta ortodontu bi trebala biti u periodu od 7 godina. U tom dobu se mogu ispraviti manje i predvideti buduće nepravilnosti. Tada se mogu primenjivati mobilni aparati tzv. funkcionalne naprave i to isključivo kod dece koja još rastu.

  • Ortodoncija kod odraslih
    Prestankom rasta i razvoja koriste se uglavnom fiksne ortodontske naprave. Ne postoji starosna granica za terapiju fiksnim ortodontskim aparatom pa se i kod odraslih pacijenata jednako uspešno ispravljaju ortodonske nepravilnosti zuba kao i kod dece.

    Ortodontske intervencije u okviru ordinacije Dr Nadice Vučić izvode vrhunski stručnjaci, specijalisti ortodoncije, a naši pacijenti su izuzetno zadovoljni pristupom i postignutim rezultatima.

Pre

Orthodontics Before

Posle

Orthodontics After

Pre

Orthodontics Before

Posle

Orthodontics After